אם גם אתם הורים לילדים ואפילו החל מהגילאים הצעירים ביותר, אתם וודאי מודעים לכמה זמן הם מבלים ברשת האינטרנט. הם מדברים עם חבריהם בווטסאפ בקבוצות השונות, משתפים תכנים שונים ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, לומדים מרחוק בזום, משחקים במשחקי רשת עם חברים במחשבים או בקונסולות משחק כמו אקסבוקס או פלייסטיישן והיד עוד נטויה. אנו רוצים להאמין תמיד שהילדים שלנו פועלים בשיקול דעת ושהם מוגנים בכל מקום אליו הם מגיעים – עם זאת, כשמדובר ברשת האינטרנט, שמספקת הפתעות על בסיס יומיומי לצד הסקרנות הטבעית של הילדים והרצון לחקור וללמוד דברים חדשים, יש כאן פוטנציאל בהחלט נפיץ והילדים עשויים להיחשף לתכנים לא הולמים. עלינו ההורים לוודא תמיד שזה לא קורה, אך למרבה הצער לא כולנו יודעים בדיוק איך לעשות את זה. אם גם אתם לא בטוחים, הנה כמה טיפים שאולי יעזרו לכם.
תוכנות בקרת הורים
הדרך הישירה והטובה ביותר לדעת בדיוק מה קורה בדפדפנים ובמכשירים השונים בהם גולשים הילדים שלכם היא באמצעות תוכנות לבקרה. התוכנות הללו מאפשרות למעשה מעקב מרחוק אחרי הילדים כדי שתדעו תמיד מה הם עושים ולאלו תכנים הם נחשפים. שימו לב כי אם אתם מעוניינים שלא להיחשף לכל הגלישה שלהם מתוך כבוד לפרטיות שלהם, אתם יכולים לדאוג לכך שתקבלו התראה אך ורק כאשר ישנה פעילות הנחשדת כלא הולמת. אם אתם לא יודעים איך להגיע לתוכנות הללו, בהחלט תוכלו להיעזר בספקי האינטרנט השונים. ספק אינטרנט ITC למשל מציע בעת ההתחברות תוכנות כאלו לצד אינטרנט עם ביצועים מהירים ושימוש בתשתיות איכותיות. כך אתם יכולים להיות רגועים ובטוחים שגם במקרים בהם הילדים אכן נחשפים לתכנים אליהם הם לא צריכים להיחשף, אתם מודעים לכך ויכולים לטפל בעניין באופן מיידי.
תוכנות אבטחה וחסימה של אתרים
גם כאן, ספק ITC וספקי אינטרנט איכותיים שונים מציעים בטרם ההתחברות, מגוון תוכנות חכמות שימנעו בזמן אמת את החשיפה של הילדים לתכנים שלא מתאימים להם. כך למשל התוכנה מזהה כאשר נעשה ניסיון כניסה לאתרים פורנוגרפיים ופשוט חוסמת מראש את אפשרות הכניסה. כאשר הילד מנסה להיכנס לאתרים כאלו (או מגיע אליהם בטעות, דבר שקורה אכן לא מעט), מתקבלת הודעת שגיאה והדפדפן חוזר לעמוד התקין והמאושר האחרון שהיה פתוח בו. אגב, מעבר לכך שהאתרים הללו מלאים בתכנים בוטים שפשוט לא מתאימים לנפשות הרכות של הילדים שלנו, הם גם מלאים במקרים רבים בווירוסים שעלולים לפגוע במחשב שלכם ובכלל המכשירים ברשת בה אתם משתמשים. תוכנה שכזו שמונעת את הכניסה אליהם בהחלט יכולה גם לשמור על המחשבים שלכם מווירוסים וגניבה של מידע.
חינוך והסברה
אכן, מומלץ לבחור בספקים איכותיים כמו ITC שגם ימנעו חשיפה לתכנים בלתי הולמים וגם יגנו באופן משמעותי על המחשב, אך חשוב לזכור כי הדבר הראשון שחשוב לעשות הוא להסביר על הילדים איך לשמור על עצמם ולאן אסור להם להיכנס. הרבה פעמים הילדים מגיעים לתכנים בלתי הולמים בגלל שהם סקרנים לגבי נושאים שונים וזהו תפקידכם לשאול אותם ולנסות להבין על מה מדובר. בהרבה מקרים המידע שתתנו להם הוא זה שיספק את הסקרנות שלהם וימנע מהם לשוטט באתרים לא ראויים.