מצליחות בענק: גם אימהות יכולות לנהל עסק עצמאי!

מצליחות בענק: גם אימהות יכולות לנהל עסק עצמאי!

להיות עצמאית כרוך בלא מעט יתרונות, אך כאשר מדובר באימהות, מדובר באופציה מאד מומלצת, ולו כי אין צורך לבקש מהבוס לקחת עוד יום חופש, רק כי הקטנה שוב מקוררת. מכאן שאם גם את מתחילה להבין כיצד אפשרי להיות אדון לעצמך, רק נותר להעלות הילוך. מוזמנת ללמוד על הליך פתיחת תיק עצמאי (פחות מורכב ממה שזה נשמע), ולהבין מה נדרש לעשות מבחינת בירוקרטיה, על מה רצוי להקפיד, וכיצד ניתן לסמו וי על המטרה לצד תחושת גאווה גדולה.

ראשית בירוקרטיה

אינכן יודעות אם יש טעם להירשם כעוסק מורשה? ובכן תמיד אפשר להתחיל בפתיחת עוסק פטור, ותוך כדי לראות האם נכון (או צריך) להחליף סטטוס לעוסק מורשה. כיצד אם כן פותחים תיק כעצמאיים? ראשית צריך לפתוח תיק ב3 מוקדים מקבילים. במע"מ, במס הכנסה ובביטוח לאומי. פה ניתן לבחור בין התנהלות עצמאית שדורשת הגעה לכל אחד משלושת המוסדות, בין התנהלות מקוונת שדורשת עמלה, לבין ייצוג מקצועי של רואה חשבון. מה עדיף? מאוד תלוי עד כמה המוסדות קרובים אליכן, באלו עלויות מדובר, ואף עד כמה העסק מורכב.

התנהלות מול ביטוח לאומי

פתיחת תיק בביטוח לאומי נחשבת כפעולה יחסית מורכבת, ועל כן נפרט במה דברים אמורים. ובכן טרם מגיעים למע"מ, יש למלא טופס 821 ובמקביל צריך לארגן המחאה ריקה של חשבון הבנק, צילום של ת"ז, אישור שנוגע להסמכה מקצועית (בהנחה ורלוונטי), מסמך שמעיד על לקוח פוטנציאלי וחוזה שכירות של המקום שממנו מתכוונים לעבוד (גם פה רק אם רלוונטי).

מספר דרישות נוספות

לאחר שפותחים תיק, מגיע השלב שבו נדרשים להדפיס קבלות ולרכוש פנקס תקבולים (רישום הוצאות). פה נחדד שחשוב כבר מההתחלה להקפיד לציין כל הוצאה רלוונטית – שווה לברר מה נחשב כהוצאה מוכרת עבור עצמאי פטור. כמו כן, יש למלא פנקס מקדמות (יישלח באופן אוטומטי לאחר הרישום במס הכנסה), או לחלופין להסדיר הוראת קבע, כאשר חשוב לבחור סכום הגיוני, כך שלא תשלמו מדי חודש יותר מהנחוץ, ובמקביל כדי שלא תגלו בסוף השנה שנצבר חוב גדול.

מצליחות בענק: גם אימהות יכולות לנהל עסק עצמאי!

3 טיפים שייקחו אתכן לשלב הבא

נעזרים בחוכמת ההמונים

אין ספק שהשלב הכי קשה הוא להניע את העסק. בשלב זה חשוב להבין שמדובר בתהליך, ושצירי לידה הם חלק מסיפור ההצלחה. כיוון שאתן חדשות בתחום, יש לחפש ברשת חומר על התחום, ופשוט ללמוד מניסיונם של אחרים. אם רק תחפשו, ייתכן שתמצאו פורומים בנושא, קבוצות ייעודיות ברשתות החברתיות וכדומה.

קבלו גיבוי מקצועי

כלי עזר עשויים מאוד לסייע, גם אם אתן עסק של אדם אחד. מכאן שטוב לדעת שרואה חשבון הוא חלק משמעותי מהסיפור. ברוב המקרים מוטב שהוא יפעל עבורכן מול רשויות המיסים, כי גם אם אין בעיה להשקיע בכך זמן, יש להפנים שהוא ייבצע זאת יותר טוב, עובדה שבסוף היום עשויה למנוע הוצאות מיותרות. כמו כן, יש להכיר תוכנות דיגיטליות שתומכות בניהול העסק. כך למשל רצוי להכיר תוכנה שמסייעת להוציא קבלות דיגיטליות, מערכת ניהול מלאי, מערכת ניהול פרויקטים וכדומה. האופציות רבות ומגוונות, כך שרק צריך לבחור בקפידה.

הגדרת זמנים

הרבה עצמאיים מוצאים שקשה לעבוד מהבית, היכן שלא מעט מטלות מחכות להתייחסות. כמו כן, כאשר עצמאיים, קשה שלא לקחת את העבודה לחופשה, לשעות הערב וכדומה. מה אם כן עושים – כיצד מונעים מהעבודה להשתלט? ובכן חשוב ביותר להגדיר קווים אדומים ואף לספר עליהם לבני המשפחה. כמו כן, מאד מסייע להגדיר מראש מטלות יומיות ולהקפיד לעמוד בהן.

מה עתה? לוקחים אוויר ויוצאים לדרך – בהצלחה!

נגישות