למה היריון יכול לגרום להופעת פיגמנטציה?

היריון הוא מסע מדהים, מלא ציפייה ורגש כאשר הגוף שלכן משתנה ויוצר בתוכו חיים. עם זאת, בתוך ההתרגשות של טיפוח חיים חדשים, אימהות רבות לעתיד סובלות מפיגמנטציה. במאמר זה ננסה לפענח מהי פיגמנטציה במהלך היריון, מדוע היא קורית ומהם שלל הגורמים שעשויים לגרום להופעתה. אז בואו נתחיל!

מהי פיגמנטציה?

פיגמנטציה היא התכהות העור באזורים מסוימים, בעיקר על הפנים והידיים. זה קורה כאשר יש ייצור יתר של מלנין, הפיגמנט האחראי על צבע העור, השיער והעיניים שלנו. המלנין פועל כמנגנון הגנה טבעי מפני קרינת UV מזיקה מהשמש. עם זאת, במהלך ההיריון, שינויים הורמונליים יכולים לשבש את האיזון של ייצור המלנין, מה שמוביל לפיגמנטציה.

מדוע פיגמנטציה מופיעה לעיתים במהלך ההיריון?

פיגמנטציה במהלך ההיריון היא תופעה שכיחה ומכונה לעתים קרובות "מסכת היריון" או מלזמה. ישנם מספר גורמים התורמים להתרחשות זו:

  • שינויים הורמונליים: היריון מעורר פרץ הורמונים, במיוחד אסטרוגן ופרוגסטרון. הורמונים אלה יכולים לעורר את המלנוציטים, התאים האחראים לייצור מלנין, ולגרום לעלייה בפיגמנטציה. השפעה הורמונלית זו היא הסיבה העיקרית לשכיחות המלזמה במהלך ההיריון.
  • חשיפה לשמש: חשיפה לשמש עלולה להחמיר בעיות פיגמנטציה. כאשר נשים בהיריון מבלות זמן רב בשמש, העור שלהן הופך לרגיש יותר לשינויים פיגמנטציה. חיוני לאימהות לעתיד להגן על עורן מפני קרני UV מזיקות על ידי שימוש בקרם הגנה עם SPF גבוה ולבישת ביגוד מגן כמו כובע ומשקפי שמש.

סיבות אפשריות אחרות לפיגמנטציה

בעוד פיגמנטציה הקשורה להיריון מתועדת היטב, ישנם גורמים אחרים שיכולים לתרום להתפתחות שינוי צבע העור:

  • הזדקנות: ככל שאנו מתבגרים, יכולתו של העור שלנו לתקן את עצמו פוחתת, מה שהופך אותו לרגיש יותר לחריגות פיגמנטציה. נזקי השמש שהצטברו עם השנים יכולים להיות בולטים יותר עם השנים.
  • תנודות הורמונליות: מלבד היריון, תנודות הורמונליות עקב אמצעי מניעה, גיל המעבר או מצבים רפואיים מסוימים יכולים גם הם לעורר שינויים בפיגמנטציה.
  • מחלות עור דלקתיות: מחלות עור כמו אקנה או אקזמה, כאשר הן דלקתיות, יכולות להשאיר אחריהן כתמים כהים המכונים היפרפיגמנטציה פוסט-דלקתית (PIH).

 

טיפול בפיגמנטציה

טיפול בפיגמנטציה במהלך ההיריון דורש סבלנות וגישה הוליסטית. הנה כמה אסטרטגיות שיעזרו להבהיר ולמנוע פיגמנטציה נוספת:

  • הגנה מהשמש: כאמור, חשיפה לשמש עלולה להחמיר בעיות פיגמנטציה. הפכו את זה להרגל למרוח קרם הגנה עם SPF גבוה, לחפש צל וללבוש כובע כאשר אתן יוצאות החוצה.
  • טיפולים מקומיים: טיפולים למריחה מקומית ללא מרשם המכילים מרכיבים כמו ויטמין C, ניאצינאמיד או חומצה גליקולית יכולים לעזור לטשטש פיגמנטציה בהדרגה. עם זאת, חיוני להתייעץ עם הרופא שלכן לפני השימוש במוצרים כלשהם במהלך ההיריון.
  • טיפולים מקצועיים: עבור פיגמנטציה מתמשכת, רופאי עור מציעים הליכים שונים כמו פילינג כימי, microdermabrasion או טיפול לייזר. חשוב לדון באפשרויות אלה עם הרופא שלכן כדי להבטיח שזה בטוח לנשים בהיריון.

המלצה: סרום לפנים עם חומצה היאלורונית

אחת הדרכים היעילות לטפל בפיגמנטציה במהלך ההיריון היא על ידי שימוש בסרום לפנים עם חומצה היאלורונית בשגרת טיפוח העור שלכן. חומצה היאלורונית היא חומר טבעי בעור המסייע בשמירה על לחות העור וגמישותו. כאשר משתמשים בו כסרום, הוא יכול להציע יתרונות רבים:

  • לחות: לחומצה היאלורונית יש את היכולת להחזיק עד פי 1000 ממשקלה במים, ולספק לחות אינטנסיבית לעור. זה יכול לעזור לשפר את המראה של אזורים הסובלים מפיגמנטציה על ידי הפחתת יובש וקשקשים.
  • הבהרה: חומצה היאלורונית יכולה לשפר את המראה הכללי של העור, ולהעניק לו מראה קורן וצעיר יותר. אומנם ייתכן שהוא אינו מכוון ישירות לפיגמנטציה, אך השפעתו על לחות ונפיחות יכולה לעזור להפחית את הניגודיות בין אזורים עם פיגמנט ואזורים שאינם עם פיגמנטים.
  • סיכון מינימלי: חומצה היאלורונית נחשבת בדרך כלל לבטוחה לשימוש במהלך היריון, שכן היא חומר טבעי בגוף. עם זאת, תמיד חשוב להתייעץ עם הרופא שלכן לפני הוספת כל מוצר טיפוח עור חדש לשגרה שלכן במהלך ההיריון.

לסיכום

פיגמנטציה במהלך ההיריון היא תופעה שכיחה עקב שינויים הורמונליים ורגישות מוגברת לחשיפה לשמש. אומנם לא פשוט לטפל בה, אך שילוב של הגנה מפני השמש, טיפולים מקומיים והדרכה מקצועית יכול לעזור להתמודד עם בעיות הפיגמנטציה. שקלו לשלב סרום פנים עם חומצה היאלורונית בשגרת טיפוח העור שלכן כאפשרות בטוחה המעניקה לחות. זכרו תמיד להתייעץ עם הרופא המטפל שלכן לפני תחילת כל שגרת טיפוח עור חדש במהלך ההיריון כדי להבטיח את הבטיחות שלכן ושל התינוק.

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות