חיידק הליקובקטר בהריון: הכל על התופעה, האבחון והטיפול

חיידק הליקובקטר בהריון: הכל על התופעה, האבחון והטיפול

חיידק הליקובקטר הוא חיידק שכיח מאוד באוכלוסייה, והוא נפוץ במיוחד בקרב נשים בהיריון. במרבית המקרים הוא גורם לאי נוחות, אולם לעיתים הוא יכול להוביל לבעיות חמורות במערכת העיכול. כל מה שרציתן לדעת אודות התופעה, האבחון והטיפול – במדריך המיוחד הבא.

חיידק הליקובקטר – כל מה שרצית לדעת וחששת לשאול

חיידק הליקובקטר פילורי הוא חיידק שכיח ועמיד במיוחד שעובר ישירות מהאם אל התינוק. למעשה, מדובר בחיידק חי שאחראי על ניקוז הפרשות הליחה ובהתאם לכך מאפשר לנשום באופן תקין. אולם, כאשר החיידק מתחיל להפריש רעלן בכמות גבוהה, הוא פוגע בדפנות הקיבה ובעקבות כך גורם לצרבות, אי נוחות במערכת העיכול, כאבי בטן, הקצאות ובמקרים חמורים אפילו לכיב קיבה. אצל נשים בהיריון מדובר בחיידק נפוץ במיוחד שעלול להוביל לתופעות לוואי קשות, ובמקרים נדירים גם לאשפוז כתוצאה מכאבי בטן חזקים במיוחד. מאחר וקרוב ל 70% מהחולים אינם מודעים לעובדה כי הם סובלים מצרבות, כאבי בטן ותחושה כללית רעה כתוצאה מהחיידק, האבחון חייב להתבצע בהקדם – בייחוד לאור העובדה כי מדובר בחיידק מדבק במיוחד לא רק בעבור האישה והתינוק אלא גם בעבור הסביבה הקרובה. מאחר ומדובר בחיידק עמיד במיוחד, הוא יכול לעבור במשטחים ועל כן כל מי שלא מקפיד על שטיפת ידיים ושמירה על היגיינה באופן קבוע עשוי להידבק. מ

כיצד מאבחנים?

בשל העובדה כי מדובר בחיידק מדבק שעלול להוביל לבעיות רפואיות חמורות יותר הן בעבור האם והן בעבור היילוד, נדרש לעבור אבחון אצל רופא דרך בדיקת נשימה (בדיקה לא פולשנית שאחוז ההצלחה שלה גבוה במיוחד) או דרך בדיקת דם וצואה. מאחר ואין תסמינים קלאסיים להופעתו של החיידק, חשוב לבצע בזמן תקופת ההיריון בדיקות תקופתיות שבמסגרתן ניתן לעלות על הימצאותו של הנגיף, ולטפל. חשוב להבין כי לא מדובר לרוב בחיידק מסוכן וניתן בפרק זמן קצר מאוד לטפל בבעיה, אולם במידה ומחליטים שלא תופעות הלוואי עשויות להחריף עד לכדי אשפוז. בעבור נשים בהיריון שנמצאות במילא בסיכון, מדובר בחיידק שמשפיע מאוד על איכות החיים ועל כן הטיפול הינו חלק בלתי נפרד וחשוב ביותר.

חיידק הליקובקטר בהריון: הכל על התופעה, האבחון והטיפול

כיצד מתבצע הטיפול?

קיימות כמה אפשרויות לטיפול. אפשרות אחת היא טיפול טבעי בהליקובקטר המתבצע דרך תוספי תזונה ייעודים שמכילים צמחי מרפא שיכולים בהחלט לסייע לצורך ספיחת הרעלנים של החיידק. למעשה, לצמחי המרפא יש תפקיד משמעותי בכל הקשור לתהליך הריפוי בייחוד אצל נשים בהיריון, וזאת בשל העובדה כי דרך שימוש בצמחים ניתן לחזק את המערכת החיסונית וכן לחטא את מערכת העיכול. מאחר וצמחי המרפא עושים זאת בצורה מתונה, אין תופעות לוואי אולם חשוב מאוד לבצע את הרכישה של תוספי התזונה דרך חברה המתמחה בתחום וכזו אשר משווקת את המוצר באישור משרד הבריאות. לא מדובר בתרופת קסם אלא בטיפול תומך ועל כן התייעצות עם הרופא לגבי דרכי הטיפול הינה חיונית לצורך התמודדות עם החיידק, בזמן תקופת ההיריון. חלק מהותי מתהליך הטיפול כולל גם שינוי בהרגלי התזונה הכולל הימנעות ממזונות חריפים שעלולים לגרות את הקיבה כמו גם מאכלים עם ריכוז סוכר גבוה. מחקרים מצאו כי המזון המעובד גורם לשינוי הרכב החומציות בקיבה ובהתאם לכך לשגשוג של החיידק בקיבה, ועל כן תפריט מותאם אישית לנשים בהיריון הינו חלק משמעותי בתהליך ההחלמה והבקרה לגבי החיידק. מאחר והטיפול הקונבנציונאלי מתבצע בדרך כלל באמצעות אנטיביוטיקה שהיא אסורה לנשים בהיריון, שימוש בטכניקות טבעיות לצד בדיקות תכופות אצל הרופא יכול בהחלט להוביל לתהליך החלמה יעיל.

נגישות