רשלנות רפואית בלידה

מקרים נפוצים של רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית שנוגעת ללידה עשויה לכלול שורה ארוכה של נדבכים ומצבים, ואף עשויה להוביל לפיצויים משמעותיים. חשוב לדעת שניתן להגיש את התביעה בצמוד ללידה, אך גם כעבור 25 שנה. כאשר ניגשים לקבל ייעוץ של עורך דין שעוסק בתחום, הוא ייבחן את פני הדברים ולרוב יציף את ארבעת השאלות הבאות: האם המוניטור הצביע על בעיה לפני או במהלך הלידה, האם המוניטור הצביע על נזק מוחי, האם מהלך הלידה הצריך נוכחות של רופא והאם מהלך הלידה הצריך התערבות חיצונית, כגון וואקום, זירוז, או ניתוח קיסרי.

בירור ראשוני

נזקים שנגרמים עקב רשלנות רפואית בלידה עשויים להוביל לשורת בעיות אקוטיות, כגון תשניק לידתי, נזק מוחי, פרע כתפיים ועוד. חוששים שגם המקרה שלכם עונה על ההגדרה ועל כן מחפשים מידע חשוב על רשלנות רפואית בלידה? אתם מוזמנים לעבור על שורה של מקרים נפוצים, ולו על מנת להסיק מסקנות אודות המקרה הפרטי שלכם, כאשר יש לקחת בחשבון שכל מקרה מעט שונה, ואם רוצים תשובה מקצועית, הרי שאין תחליף לדעה של איש מקצוע שבקיא בתחום ושמחזיק בניסיון נקודתי.

מקרים נפוצים

  • אם בעת הלידה התעורר צורך בליווי רופא אך הוא אינו הגיע, הרי שמדובר במקרה קלאסי של רשלנות רפואית בלידה.
  • התעורר צורך בניתוח קיסרי, אך היולדת לא הופנתה לעבור אותו.
  • המוניטור הצביע על בעיות עובריות, אך הצוות הרפואי בחר להתעלם מהן.
  • הומלץ על הליך קיסרי או לחלופין על לידת וואקום, אך הביצוע נכשל.
  • חוסר התייחסות לתלונות האישה ההרה מנע בדיקות חשובות.
  • התייחסות רשלנית לממצאי הבדיקות הרפואיות של האישה ההרה.
  • טיפול לקוי בתינוק שזה עתה נולד.
  • הזנחת האם לאחר הלידה.

פסקי דין מובילים

לא חסרים פסקי דין בתחום, כך שאם נציץ בחלק מהמקרים, נבחר בשלושת הבאים: בית המשפט פסק כ 20% פיצוי להורה שילדו נולד עם נזק מוחי, וזאת למרות שלא הוכח קשר סיבתי בין הנזק לבין העיכוב של הניתוח הקיסרי. עוד מקרה מציג לידה שהתרחשה לצד צוות רפואי שלא עקב כראוי אחר ממצאי המוניטור. במשך שעתיים המוניטור הצביע על בעיה שרק הלכה והתגברה, ואילו הצוות אינו טרח להגיב. מבקשים מקרה נוסף? ובכן מקרה של הריון בסיכון כלל יולדת בשבוע 40, פלוס סכרת ולחץ דם בעייתי. כל אלו ביחד לא הובילו כמתבקש לנוכחות של רופא בחדר הלידה. כל הנזקים שנגרמו בעקבות ההתנהלות הפגומה היו יכולים להימנע, לו רק הייתה מושקעת יותר תשומת לב ובמקרים מסוימים גם יותר תקציבים. מכאן שהתובעים יצאו זכאים – זכו בפיצויים משמעותיים.

עניין של הגדרה

לאחר שנחשפנו למקרים נפוצים בתחום, נעצור לציין כיצד מתחילים להבין האם המקרה נכנס לקטגוריה: "רשלנות רפואית בלידה". ובכן באופן כללי כל טיפול רפואי שניתן בעת או לפני הלידה עשוי להיכנס להגדרה, אך רק אם הטיפול אינו עמד בסטנדרטים המקובלים ובו זמנית האם או התינוק נפגעו. עם זאת, ברור שלא כל מקרה מצער הנו תוצאה של רשלנות, ועל כן ראשית צריך לבדוק האם אנשי הצוות הרפואי יישרו קו אל מול רמה סבירה של טיפול, כאשר על שאלה זו קשה לענות באופן עצמאי, אלא יש לערב אנשי מקצוע, כגון עורכי דין ורופאים מומחים.

אחד מתוך שלושה

לסיכום נציין שאם קורה אחד משלושת המצבים הבאים: האם או התינוק נפגעו במהלך הלידה, ההורים לא יודעו בזמן אודות מום שהיה עשוי להוביל להפסקת הריון, או הניסיון להפסקת ההיריון נכשל, הרי שסביר שמדובר ברשלנות רפואית, עובדה שמצריכה בירור מעמיק לקראת הליך הגשת תביעה.

נגישות