רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית לאחר לידה

הרגע בו לידה מסתיימת בגיחה של תינוק לאוויר העולם הוא אחד המרגשים והחשובים בחייו של כל אדם. ההורים המאושרים מקבלים חיים חדשים, תרתי משמע, ונמצאים כעת בדאגה מתמקדת אחר התינוק. הם יעשו הכול על מנת לגדל את התוספת החדשה לתא המשפחתי שלהם בצורה בטוחה, ובכך להבטיח גדילה והתפתחות תקינים. הבעיה היא שלפעמים נגרמים במהלך התקופה הזו נזקים לתינוק, או אפילו לאם, אשר חלקם עונים על ההגדרה של רשלנות רפואית לכל דבר ועניין.

רשלנות רפואית, לידה ומה שביניהן

רשלנות רפואית ברמת ההגדרה היא מצב בו עקב טיפול רפואי או אבחון שגויים נגרם נזק למטופל, כאשר קיים קשר ישיר אותו ניתן להוכיח בין עצם ההתנהלות הרשלנית לבין אותו נזק. בהקשר של לידה, אנחנו מתבוננים בדרך כלל על לידות שמסתיימות בצורה טראגית, חס וחלילה, עם נזק לפעוט או לאם. ייתכן מצב בו פגם מסוים בהליך הלידה, פעולה טכנית לא נכונה או קבלת החלטות שגויה יביאו לאותו נזק הרסני.

רשלנות רפואית עשויה להתרחש גם לאחר מכן. התינוק וההורים נשארים הרי בבית החולים למשך מספר שעות או ימים – תלוי בסוג הלידה, ברמת המורכבות, בשיקולי הצוות הרפואי ובהעדפות ההורים – ולכן נתונים עדיין תחת האחריות של הגורמים המטפלים. הרשלנות עלולה להיות קשורה למעקב רפואי לקוי אחר בריאות האם והוולד, או לחוסר אבחון של בעיה רפואית המחייבת טיפול אצל אחד מהם. צוות בית החולים עלול שלא להבחין באופן ראוי בזיהום או בסיבוך אחר של הלידה, דוגמת דימום מאסיבי אצל האדם (ששמור בעיקר לניתוחים קיסריים ולמצבים דוגמת לידת ואקום). ייתכן שהרופא לא יצביע על הצורך בטיפול או יבחר בטיפול שאינו מותאם לאם. למרבה הצער, שמענו על מקרים כאלה שהסתיימו בנזק בלתי הפיך ואפילו במוות של היולדת.

רשלנות רפואית לאחר לידה עלולה להיות קשורה למעקב הנדרש והחשוב לא פחות אחר הוולד. באחריות הצוות הרפואי לוודא שהתינוק בריא, בין השאר באמצעות בדיקות גופניות מקיפות הנערכות לו במהלך השהות בבית החולים. הדגש על הבדיקות חשוב תמיד, כשתשומת לב ניכרת יכולים לקבל פעוטות אשר נמצאים בדרגת סיכון גבוהה עקב מאפייני הלידה (לידה מוקדמת לדוגמא) או האם.

אז איך מגישים תביעה?

נזק הנגרם לאם או לוולד לאחר הלידה הוא הסיוט הגדול של כל המעורבים, אבל מצב שכן עלול להתרחש גם במדינה עם רמת רפואה מצוינת ורופאים מהוקצעים כמו במדינת ישראל. עקב פוטנציאל הנזק המשמעותי – בעיקר במקרה הטראגי של פטירת האם או הוולד חלילה – הרי שמדובר כאן בתביעות בסדרי גודל פוטנציאלי משמעותי מאוד.

כדי שהסיכויים לקבלת התביעה יהיו גבוהים חשוב לאמוד היטב את הנזק ולסקור בזכוכית מגדלת את כל מה שהתרחש לאחר הלידה, וזאת במטרה לראות אם אכן מדובר במקרה של רשלנות רפואית. זו הסיבה שמומלץ להגיש תביעות מהסוג הזה באמצעות עורך דין הבקיא בתחום ובתקדימי העבר המאפיינים אותו.

נגישות